Британската кралица Елизабет Втора отбеляза 69-ата годишнина от възкачването си

...
Британската кралица Елизабет Втора отбеляза 69-ата годишнина от възкачването си
Коментари Харесай

Кралицата отбеляза 69 години на британския престол

Британската кралица Елизабет Втора означи 69-ата годишнина от възкачването си на трона, написа английската преса. Шести февруари е е доста специфична дата за кралицата, защото тогава монархът се възкачва на трона през 1952 година, след гибелта на татко си, крал Джордж VI.

Обикновено Нейно Величество прекарва този ден в резиденцията си в Сандрингам, Норфолк, в източната част на Англия, където умира татко ѝ, отбелязва в. Daily Telegraph.

Елизабет е на 25, когато става кралица през 1952 година, а коронацията ѝ следва на 2 юни 1953 година

Тази година обаче, за първи от 1990 година, в проектите на кралицата се постановат промени поради коронавирусната пандемия.

Въпреки това акаунтът на кралското семейство в Instagram означи случая със особено видео.

" На този ден през 1952 година кралицата се възкачи на трона след гибелта на татко си крал Джордж VI. Нейно величество към този момент е суверен от 69 години ", гласи текстът към видеото. „ Този клип е взет от кино лентата на лорд Уейкхърст за гибелта на крал Джордж VI и възкачването на кралицата. “

Профилът на Уестминстърското абатство в Twitter отдаде респект на впечатляващата годишнина на монарха, като показа замайващ портрет на кралицата.

" Нейно величество кралицата се качи на трона в този ден през 1952 година Тя е най-дълго ръководещият монарх в историята на Англия, защото е кралица от 69 години ", се споделя в обявата. „ Този портрет на кралицата е на Ралф Хейманс “.

Her Majesty The Queen acceded to the throne in 1952. She is the longest-reigning monarch in British history, having been Queen for 69 years.

This portrait of the Queen wearing her State dress and robe and standing in the Abbey is by Ralph Heimans.
— Westminster Abbey (@wabbey)
Кралица Елизабет остава доста деен монарх, макар че продължаващата пандемия COVID-19 принуждава членовете на кралското семейство да вършат някои промени в нормалните си графици. Например, при започване на годината Бъкингамският замък удостовери, че всички култивиран празненства ще бъдат анулирани за 2021 година, поради сигурността на всички на фона на обществените ограничения за отдалеченост и рекомендациите за изолираност.

Почти цялата предходна година, след оповестяването на първата карантина през март, кралица Елизабет Втора и брачният партньор ѝ принц Филип прекараха в замъка Уиндзор покрай Лондон. 94-годишната кралица и 99-годишният херцогът на Единбург не престават пребиваването си в Уиндзор и до момента, заобиколени от стеснен брой чиновници.

По традиция на този ден не се чакат никакви тържества. Обикновено на 6 февруари кралица Елизабет Втора посещава викария на Сандрингам, с цел да се помоли за паметта на татко си. Според Джо Литър, основен редактор на списание за живота на кралското семейство, Нейно Величество ще направи същото в Уиндзор.

" Сигурен съм, че ще бъде нещо доста непретенциозно ", споделя той, и напомня, че английските монарси избират да честват кръглите дати от своето властване.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР