Британската кралица Елизабет Втора одобри законопроекта за излизане на Обединеното

...
Британската кралица Елизабет Втора одобри законопроекта за излизане на Обединеното
Коментари Харесай

Британската кралица одобри законопроекта за Брекзит

Британската кралица Елизабет Втора утвърди законопроекта за излизане на Обединеното кралство от Европейския съюз, предадоха международните организации. Това беше последната публична стъпка, с цел да може законопроектът да стане настоящ закон. Тази стъпка проправя пътя за Брекзит на 31 януари.

Вчера английският парламент утвърди законопроекта - повече от три години, откакто британците се произнесоха на референдум за излизане от Европейски Съюз.

Европейски Съюз подхваща последните стъпки за раздялата с Англия

Европейският парламент би трябвало също да ратифицира договорката и това ще стане на 29 януари. Така Англия ще стане първата страна членка на Европейски Съюз, която ще го напусне.

"Понякога имахме чувството, че в никакъв случай няма да пресечем финалната линия на Брекзита, само че го направихме ", съобщи през днешния ден английският министър председател Борис Джонсън.

"Сега можем да забравим раздялите и горчивината от тези три последни години и да се съсредоточим върху навлизането в едно по-светло и вълнуващо бъдеще ", добави той, написа Българска телеграфна агенция.

Брюксел: Европейски Съюз и Лондон няма да почнат договаряния за бъдещите връзки незабавно след Брекзит
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР