Британската кралица Елизабет Втора – най-възрастният и най-дълго служилият жив

...
Британската кралица Елизабет Втора – най-възрастният и най-дълго служилият жив
Коментари Харесай

Елизабет Втора отпразнува 93-ия си рожден ден

Британската кралица Елизабет Втора – най-възрастният и най-дълго служилият жив монарх в света, през днешния ден чества 93-ия си рожден ден, оповестява Routers, представена от БГНЕС. По традиция рожденият ден на кралицата се отбелязва два пъти: един път на същинската дата 21 април и „ публично “ на определена дата през май или юни.
Официалният рожден ден се насрочва да бъде отпразнуван в месеци, когато вероятността за хубаво време е по-висока, с цел да може армията да организира обичайния си церемониал.
Днес освен във връзка персоналния си празник Елизабет Втора посети и Великденската черква в параклиса на замъка Уиндзор. Тя беше съпроводена от членовете на своето семейство, в това число внуците си - принцовете Уилям и Хари, и брачната половинка на Уилям – Катрин. Съпругата на Хари – Меган, която е в напреднала бременност и всеки миг се чака да роди първото си дете, не присъстваше на службата.
Елизабет Втора е родена на 21 април 1926 година и се възкачва на английския трон през 1952 година – едвам 25-годишна, след неочакваната гибел на татко си – крал Джордж VI.
Тя е и най-дълго управлявалият монарх на Острова, което я трансформира в най-могъщата жена в света За 77-те години, през които е на трона, в Съединените щати се сменят 12 президенти, а във Ватикана - шестима папи. През това време монархът е имала контакт с 14 поредни английски министър председатели, от Уинстън Чърчил до Тереза Мей и е сложила подписа си под над 3500 закона, гласувани от Народното събрание.
Сподели с твоите другари
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР