Британската кралица Елизабет Втора бе погребана с частна служба в

...
Британската кралица Елизабет Втора бе погребана с частна служба в
Коментари Харесай

Кралица Елизабет Втора бе погребана в Уиндзор

Британската кралица Елизабет Втора бе заровена с частна работа в най-тесен фамилен кръг в църквата " Сейнт Джордж " в Уиндзор. Това беше последният акт от един дълъг и прочувствен ден за членовете на кралското семейство, със стотици хиляди излезли по улиците да следват процесиите и милиони по целия свят, следили погребението по малкия екран. 

Последната гала от цялото тържествено държавно заравяне не бе излъчена по малкия екран и бе без наличието на публицисти. Около 23 часа българско време на формалният уебсайт на кралското семейство бе пуснато малко известие, че Елизабет Втора е заровена до нейния брачен партньор принц Филип, заяви БНР.

Както показаха по-рано от Бъкингамския замък: " Това е надълбоко персонално фамилно събитие и детайлности за него няма да бъдат популяризирани публично ".

Ковчегът с кралицата е бил спуснат в гробницата в мемориалния параклис " Крал Джордж Шести ", който е част от църквата " Сейнт Джордж ". В този параклис, който е пристройка към църквата от 1969 година, към този момент се намират тленните остатъци на бащата на кралицата – крал Джордж Шести, нейната майка и нейната сестра Маргарет.

Когато принц Филип умря преди 17 месеца, ковчегът му също бе положен в кралската крипта на " Сейнт Джордж " в очакване да бъде изместен в параклиса, когато почине Елизабет Втора.

По-рано Обединеното кралство и целият свят станаха очевидци на невиждано събиране на толкоз доста международни водачи на едно място за малко време, съгласно мнозина специалисти по въпроси на монархията. Това стана на погребалната работа в Уестминстърското абатство, където участваха над 2000 държавни глави, министър председатели и монарси от целия свят, както и доста други високопоставени посетители.

Елизабет Втора умря на 8 септември в шотландското ѝ имение Балморал на 96 години.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР