Британската кралица Елизабет IIЕлизабет II (на английски: Elizabeth II), пълно

...
Британската кралица Елизабет IIЕлизабет II (на английски: Elizabeth II), пълно
Коментари Харесай

Елизабет Втора отбелязва рождения си ден с по-кратка церемония

Британската кралица Елизабет II  Елизабет II Елизабет II (на британски: Elizabeth II), цялостно име Елизабет Александра Мери (Elizabeth Alexandra Mary) е кралица и ще отпразнува формалния си рожден ден в Уиндзорския палат с къса гала и салюти в събота, съобщи ТАСС, като се базира на известие на Бъкингамския замък.

Кралицата по традиция отбелязва рождения си ден два пъти - на 21 април, когато тя фактически се е родила, и във втората събота на юни, когато в Лондон има церемониал и тържества в нейна чест и когато времето е по-добро за честванията навън. Но тази година поради коронавирусната пандемия английският монарх се е самоизолирала със брачна половинка си принц Филип в Уиндзорския палат. Заради въведената в страната карантина всички всеобщи мероприятия са анулирани, включително и парадът в чест на нейно величество, предава Българска телеграфна агенция.

Кралица Елизабет Втора няма самообладание да се върне на работа

Ето за какво тази събота на територията на замъка ще има гала, която няма да е публично налична и която ще продължи единствено 20 минути. Ще има и салюти. Военните, които ще вземат участие в церемонията, ще съблюдават разпоредбите за обществена отдалеченост.

Същевременно през днешния ден английският министър председател Борис Джонсън  Борис Джонсън Борис Джонсън е английски политик - роден на 19 юни 1964 година в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е заяви, че възрастните хора в Англия, живеещи сами, както и самотните родители с деца до 18 години, ще получат правото да се срещат с други семейства на открито, като мярката влиза в действие от този уикенд. Няма да е нужно да се съблюдава отдалеченост от два метра, съобщи Ройтерс.

Промяната касае единствено Англия, а Шотландия, Уелс и Северна Ирландия могат да вкарват лични ограничения, напомня Асошиейтед прес.

На 15 юни се чака в Англия да отворят магазините за непродоволствени артикули и още външни площи, като да вземем за пример зоологическите градини.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР