Британската кралица Елизабет II сподели мил спомен от 60-те години

...
Британската кралица Елизабет II сподели мил спомен от 60-те години
Коментари Харесай

Елизабет II разказа на ученици за срещата си с Юрий Гагарин

Британската кралица Елизабет II показа благ спомен от 60-те години на предишния век по време на една от първите си обществени изяви след компрометиращото Короната изявление на Меган Маркъл и внукът ѝ, принц Хари, излъчено при започване на седмицата. По време на диалог посредством видеоконферентна връзка с ученици от начално учебно заведение " Томас Джонс " в Западен Лондон тя показа усещания от срещата си с първият космонавт в света Юрий Гагарин, оповестява ТАСС.

„ Той беше обаятелен. И мисля, че фактът, че е първият [космонавт], го правеше особено обаятелен “, разказа Елизабет II. Специалистът по Космоса Маги Адерин-Покок, която беше хазаин на видеосесията, състояла се по случай Седмицата на английската просвета, добави, че несъмнено е било извънредно да си първият човек в Космоса и да не знаеш какво ще се случи. Кралицата се съгласи и добави, че в действителност е доста значимо да можеш да се върнеш на Земята.

На въпрос какъв беше Гагарин, кралицата отговори „ руснак ”, с което разсмя аудиторията си. Тя означи, че той e имал положително възприятие за комизъм и си спомни, че космонавтът не е говорел британски.

Юрий Гагарин е бил на четиридневно посещаване във Англия през юли, 1961 година Тогава се е срещнал с няколко английски публични и политически фигури, а също по този начин е участвал на обяд в Бъкингамския замък по покана на Елизабет II.

Разговорът с учениците от начално учебно заведение " Томас Джонс ", само че за него бе обявено едвам в края на седмицата. А тя бе тежка за Елизабет II, откакто кралското семейство беше разтърсено от обвиненияjd в расизъм и безчувствие, отправени от принц Хари и Меган, отбелязва АП. Но макар абсурда кралицата продължи да извършва отговорностите си както нормално, както го прави от десетилетия, прибавя организацията.

Учени от Музея на Космоса в Лондон й описаха за задачата на марсохода на НАСА " Пърсивиърънс " и разискаха находка - части от астероид, открита през седмицата в Англия. Групата подарила на кралицата комплект маски с марсохода " Пърсивиърънс ", изпратени от централата на НАСА за кралското семейство. Професор Каролайн Смит от Природонаучния музей е изискал едната от маските да бъде дадена на принц Филип, брачна половинка на кралицата, поради дългогодишния му интерес към науката и проучването на Космоса. Принцът, който е на 99 години, се възвръща в болница в Лондон, откакто беше подложен на сърдечна процедура.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР