Британската кралица Елизабет II почете вчера загиналите във Втората световна

...
Британската кралица Елизабет II почете вчера загиналите във Втората световна
Коментари Харесай

Kралица Елизабет: Не губете надежда и не се предавайте

Британската кралица Елизабет II уважи през вчерашния ден починалите във Втората международна война в деня на 75-ата годишнина от успеха над нацистка Германия и употребява случая да изрази гордостта си от метода, по който британците се оправят с пандемията от ковид, съобщи Ройтерс.

В телевизионно послание 94-годишната кралица съобщи, че тези, които са се били във войната с нацистка Германия през 40-те години на предишния век, биха се възхитили на метода, по който потомците им се оправят с Covid-19 и ограничаващите ограничения, наложени за прекъсване на разпространяването на болестта.

" Днес може да наподобява тежко, че не можем да отбележим тази специфична годишнина, както бихме желали ", сподели Елизабет Втора, имайки поради лимитираните прояви заради възбраната за събиране на повече хора на едно място, анулирания церемониал на ветераните и неналичието на нормалните улични тържества. " Вместо това почитаме паметта на починалите от домовете си и от прага си. Улиците ни обаче не са празни. Те са изпълнени с любовта и загрижеността, които изпитваме един към различен ", сподели тя.

С над 30 000 умряли Англия е страната с най-вече смъртни случаи от Covid-19 в Европа и се подрежда втора в света след Съединени американски щати. Премиерът Борис Джонсън съпостави битката с ковид с война, а думите на кралицата за войната преди 75 години наподобяват годни и през днешния ден, отбелязва Ройтерс.

" Тя засегна всички и никой не беше ваксиниран против въздействието, което тя оказа. И мъжете и дамите, призовани да служат, и разграничените фамилии, и хората, които трябваше да стартира да се заемат с нещо ново и да придобият нови умения, с цел да подкрепят военните старания, всички поеха своя дял ", сподели Елизабет Втора.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР