Британската кралица Елизабет и принц Филип празнуват 70-тата годишнина от

...
Британската кралица Елизабет и принц Филип празнуват 70-тата годишнина от
Коментари Харесай

Кралица Елизабет и принц Филип празнуват 70 години брак

Британската кралица Елизабет и принц Филип честват 70-тата годишнина от сватбата си през днешния ден. Двойката е сключила брак в Уестминстърското абатство на 20 ноември 1947 година, единствено две години след края на Втората международна война.

91-годишната Елизабет и 96-годишният ѝ брачен партньор ще отбележат датата с малко фамилно събиране в замъка Уиндзор, оповестява организация " Ройтерс ". Публични празненства няма да има.

" Една от тайните на този доста, доста дълъг брак, на тази извънредно впечатляваща годишнина, е фактът, че принц Филип постоянно е приемал за свое главно обвързване да поддържа кралицата, да ѝ оказва помощ с каквото може ", разяснява кралският историк Хюго Викърс. " Той е единственият човек, който може да каже мнението си на кралицата напряко, и в случай че счита, че нещо е неуместно, ще ѝ го каже с какъвто фасон реши. "

Двойката се среща на сватбата на братовчедка на Филип и на чичо на Елизабет. По-късно 13-годишната Елизабет го вижда още веднъж при визитата си в Кралския военноморски лицей, където той е кадет, и се влюбва в него. Сватбеното им празненство е цветно и охолно на фона на бедните следвоенни години. Елизабет събира купони, с цел да си купи рокля, както и другите булки по това време, а меденият им месец е в Южна Англия и Шотландия.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР