Британската Консервативна партия поведе с 10 на сто пред опозиционната

...
Британската Консервативна партия поведе с 10 на сто пред опозиционната
Коментари Харесай

Подкрепата на консерваторите се увеличава след избирането на Джонсън за премиер

Британската Консервативна партия поведе с 10 на 100 пред опозиционната Лейбъристка партия, откакто Борис Джонсън стана министър председател на страната, съобщи " Ройтерс ", цитирайки изследване на YouGov.

Публикуваното през вчерашния ден изследване, осъществено по поръчка на в. " Сънди таймс ", демонстрира, че консерваторите имат поддръжка от 31 на 100, с 6 на 100 повече от предходна анкета. Това е най-голямата преднина на консерваторите пред опозицията за последните пет месеца. Освен това за пръв път от април поддръжката за тях се е нараснала до над 30%.

Лейбъристката партия има поддръжка от 21 на 100, с 2 на 100 повече от предходното изследване. Либералдемократите са отбелязали спад с 3 пункта, достигайки 20 на 100, а поддръжката за новата Партия на Брекзит на Найджъл Фараж е спаднала до 13 на 100.

Резултатите подхранват спекулациите, че Борис Джонсън може да свика предварителни избори, отбелязва вестникът. Анкетата е извършена измежду 1697 души на 25 и 26 юли.

Второ изследване демонстрира по-слабо нарастване в утвърждението за консерваторите. Според анкетата на ComRes, извършена по поръчка на вестник " Сънди експрес ", партията на Джонсън получава 28%, единствено 3 на 100 повече от лейбъристите.

Макар да е желан като водач пред ръководителя на лейбъристите Джереми Корбин, множеството гласоподаватели считат, че Джонсън ще бъде неприятен министър председател, отбелязва ComRes.

" Със започването на ръководството на Борис Джонсън следим предстоящо нарастване в поддръжката за консерваторите за сметка на Партията на Брекзит ", разяснява Джон Хопкинс, началник в ComRes. " Макар хората да са съгласни, че би трябвало да му се даде нужното време, с цел да реализира Брекзит, болшинството са скептични какъв брой добър може да е като министър председател ", добавя Хопкинс.

Ако резултатите от изследването се повторят на национални избори, консерваторите биха били най-голямата партия, само че биха им липсвали 48 места, с цел да имат болшинство, показва ComRes. Проучването е извършено измежду 2029 британци на 24 и 25 юли.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР