Британската компания се насочва към нови пазари в Европа и

...
Британската компания се насочва към нови пазари в Европа и
Коментари Харесай

Британската Deliveroo спира дейността си в Германия

Британската компания се насочва към нови пазари в Европа и оттатък континента.

© Charles Platiau Британската компания за доставка на храна Deliveroo, в която Amazon влага 575 млн. $, ненадейно разгласи, че се изтегля от Германия. Решението идва, откакто тя работи четири години в страната, оповестява Bloomberg.

Решението

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Deliveroo ще приключи активността си в Германия, с цел да се концентрира върху други пазари в Европа и оттатък континента, сподели изпълнителният шеф на компанията, представен от Reuters.

Решението идва директно откакто Takeaway и английската Just Eat завършиха договорката си за сливане и основаване на световна компания за доставки на храни, която ще бъде водач във Англия, Холандия, Германия и Канада. То беше оповестено предходната седмица и за следващ път демонстрира огромната конкуренция в промишлеността. В нея огромните компании се сливат с по-малки, като по този метод принуждават съперниците да правят отстъпка.

Последствия и вероятности

След напускането на Deliveroo Takeaway остава единствената компания за доставки на храна в най-голямата европейска стопанска система. Освен това, с цел да затвърди лидерската си позиция, холандският колос предходната година купи локалния съперник Delivery Hero.

В Европа има страни, в които действат три от най-големите компании за доставки на храни - Deliveroo, Just Eat и Uber Eats. Сред тях са Испания, Франция, Италия и Англия.

Ситуацията в Германия обаче е друга. Там популацията не поръчва храна толкоз постоянно, колкото да вземем за пример го вършат хората във Англия. От тази позиция монополът в бизнеса за доставки на храни в Германия може да се преглежда не просто като особеност, само че и като тактика.

Delivery Hero да вземем за пример съвсем напълно се отхвърли от бизнеса си в Западна Европа. За сметка на това обаче компанията се трансформира в водач в страни като Турция, Гърция и Хърватия.

Изпълнителният шеф на Takeaway - Жиц Гроен, съобщи, че огромните пазари могат да поддържат единствено един състезател и той е би трябвало да построи империя въз основа на това преимущество.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР