Британската компания производител на автомобили Aston Martin се присъединява към

...
Британската компания производител на автомобили Aston Martin се присъединява към
Коментари Харесай

Aston Martin влиза в клуба на луксозните SUV-та

Британската компания производител на коли Aston Martin се причислява към клуба на първокласните SUV-та със своя нов модел DBX.

Колата коства 189 000 $. Това може да е последната и най-хубавата вяра за борещия се английски авто производител, пишат създателите на Bloomberg.

DBX е един от последните първокласни SUV модели, които се натъкнаха на пазара, като в това време е първата такава кола в 106-годишната история на паметния производител.

Превозното средство напряко скача в непрестанната конкуренция в промишлеността да се задоволи безкрайния вкус на почитателите на скъпите SUV, изключително в Китай и Съединени американски щати.

Пряка конкуренция на DBX във високия клас са моделите Bentayga на Bentley ($165 000) и Cullinan на Rolls-Royce ($325 000). От спортната страна такива са Urus на Lamborghini ($200 000) и Cayenne Turbo на Porsche ($126 500).

DBX се подрежда тъкмо по средата на този сет от коли. Колата е с 542 конски сили, двоен турбо V-8 мотор, заимстван от спортния DB11, и форсира от 0 до 100 километра в час за 4,3 секунди. Максималната мощ на колата е 289 километра в час.

Автомобилът е по-бърз от солидния Cullinan на Rolls-Royce, само че по-бавен от " сексапилния Urus ", който подвига до 100 ким/ч за 3 секунди.

DBX идва в сериозен миг за основаната в Англия марка Gaydon, чиито акции понижиха с 60% през 2019 година на фона на предизвикателната среда за продажби и неволите към Brexit. През септември компанията обезпечи 150 милиона $ ново финансиране при висока 12-процентова лихва; Компаняита може да си обезпечи спомагателни 100 милиона $, в случай че запише 1 400 поръчки на DBX.

Британската компания се надява DBX да балансира и да поддържа суперскъпите суперавтомобили в лимитирани серии, които се продаваха с огромен триумф до скоро. Докато моделите Valkyrie и Valhalla се създават единствено за няколко стотин купувачи по света, SUV-то изважда марката пред надалеч по-голяма публика от евентуални купувачи.

" Очевидно е, че със SUV-то компанията стартира да уголемява обсега на прелест както за мъже, по този начин и за дами. Истинската магия на този автомобил е, че той наподобява супер състезателен извън и се ръководи като спортна кола, само че в това време не можете да си визиите какво е пространството вътре в него. Това е композиция от продуктивност и ръчно направен разкош ", споделя президента на Aston Martin за Северна и Южна Америка Лаура Шваб.
 Снимка 453672
Източник:

" Не мога да изразя какъв брой необикновено трогателен и значим DBX е за Aston Martin. Само посредством своето развиване този хубав всъдеход към този момент изведе компанията на нови територии и вдъхновяващи направления ", съобщи от своя страна президентът и изпълнителен шеф на автомобилния колос Анди Палмър.

Технологиите, параметрите и други са изобразени на 10,25-инчов сензорен екран, поместен в централната подпора. Пред лидера е подложен различен 12,3-инчов сензорен екран. Apple CarPlay върви общоприетоо, както и 360-градусова камера и осветлението, което предлага 64 разнообразни цвята в две зони.

До 2023 година Aston Martin възнамерява да създаде 14 000 коли от модела в международен мащаб. Това е доста упорит проект и съставлява голям скок за компанията, която в над 100-годишната си история е продала по-малко от 90 000 автомобила.

Доставките на DBХ стартират през лятото на 2020 година.
 Снимка 453671
Източник:
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР