Британската компания Lister, която под собствената си марка продава сериозно

...
Британската компания Lister, която под собствената си марка продава сериозно
Коментари Харесай

Британци ще правят най-бързия кросоувър в света

Британската компания Lister, която под личната си марка продава съществено доработени модели на Jaguar, готви стартирането на пазара на най-бързия кросоувър на света. Всъщност, той съставлява съществено осъвременен F-Pace SVR, кадърен за форсира до рекордните за сериен кросоувър 322 км/ч.
За желанията на Lister се заприказва още напролет на 2018 година Тогава автомобилът беше наименуван LFP (Lister F-Pace). Сега от компанията показват други име – Stealth, само че съвсем несъмнено става дума за същия автомобил. От него ще бъдат създадени единствено 250 бройки, като те ще се задвижват от 5,0-литров V8 мотор с машинален компресор.
С оптималната скорост от 322 км/ч английският модел ще изпреварва Bentley Bentayga Speed (306 км в час) и Lamborghini Urus (305 км/ч). Ускорението от 0 до 100 км/ч при творението на Lister ще лишава 3,5 секунди, оповестяват от компанията.
За реализиране на сходно мощ ще се наложи доработване на мотора на кросоувъра. Сега V8 моторът с машинален компресор развива 550 к.с. и 680 Нм въртящ миг. В Lister считат, че могат да усилят мощността на 675 к.с. Скоростната кутия – 8-степенна автоматизирана, също ще бъде модифицирана, а също така кросоувърът ще получи усъвършенствана спирачна система и снижено окачване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР