Британската компания Liberty House смята да инвестира 300 млн. евро

...
Британската компания Liberty House смята да инвестира 300 млн. евро
Коментари Харесай

Британската Liberty House влага €300 милиона в най-големия завод за стомана в Румъния

Британската компания Liberty House счита да влага 300 млн. евро в нaй-гoлемия cтoмaнoдoбивен цех в Pyмъния. Компанията, която е част от индустриалната група GFG Alliance, неотдавна купи предприятието, ситуирано в град Гaлaц, от стоманения колос ArcelorMittal и има огромни упоритости за него.

" Заводът има страхотна инфраструктура и с добра капиталова тактика може да бъде позициониран като сполучлив бизнес в района. Искаме да увеличим производството на стомана от 2 млн. на 3 млн. тона годишно и планираме да влагаме 300 млн. евро, с цел да стартираме нова доменна пещ ", декларира президентът на Liberty House Санджийв Гупта по време на среща с румънския министър председател Виорика Данчила.

" В същото време ще влагаме в обучение, спорт и изкуство ", прибавя Гупта, съгласно прессъобщение на румънското държавно управление, представено от SeeNews.

Президентът на Liberty House акцентира нуждата от възстановяване на транспортната инфраструктура, изключително в региона на пристанищата на река Дунав, както и на железопътната система.

" Вашата инвестиция е доста значима за нас, тъй като триумфът й е триумф и за нашата страна. Надявам се, че в идния интервал ще укрепите вложенията си в страната ни и ще се концентрирайте върху научните проучвания и нововъведенията. Румъния е страна с стопански напредък от 7%, a тази година приехме още правила, които са другарски настроени към бизнес средата ", споделя министър председателят Данчила.

Фабриката в Галац е част от договорка сред Liberty House и ArcelorMittal за продажба на активи в Източна Европа. Част от нея е и стоманодобивен цех в македонската столица Скопие. Сделката се чака да бъде финализирана при започване на идната година.

ArcelorMittal Галац има към 6200 чиновници и е най-голямото интегрирано стоманодобивно дружество в Румъния. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР