Британската компания Dyson, произвеждаща и продаваща битова техника, показа първия

...
Британската компания Dyson, произвеждаща и продаваща битова техника, показа първия
Коментари Харесай

Ще може ли производител на прахосмукачки да посрами Tesla?

Британската компания Dyson, произвеждаща и продаваща битова техника, сподели първия се електромобил. На фотосите притежателят на компанията – сър Джонсън Дайсън, театралничи до действително работещ първообраз, който към този момент е бил тестван на един от закритите полигони на корпорацията.
Проектът носи името N526, като е оборудван с 2 електродвигателя - по 272 к.с. Съвкупната им мощ е 543 с., а оптималният въртящ миг – 650 Нм. Ускорението от 0 до 100 км/ч лишава 4,8 секунди, а пробегът с едно зареждане – 965 км. Максималната скорост на колата е лимитирана на 201 км/ч, а тежестта и е 2600 кг.


Според Дайсън, иновационните батерии за електрическия автомобил са основани изцяло независимо от експертите Dyson. Те дотам изпреварват съперниците си, че могат да обезпечат пробег до 900 км с непрекъсната скорост 110 км/ч и включено отопление.
Машината е с много огромни размери, като за спестовност на силата предното стъкло е сложено под надолнище, който е по-голям от този на колите на Ferrari. Огромните джанти имат гуми Michelin с ниски равнища на звук и противодействие при търкане.
Салонът е цялостен с голям брой нововъведения. Впечатление вършат кръглите подглавници на седалките. Според Дайсън, това е надалеч по-удобно от кресла, в които потъваш и предизвикват стеснение в региона на кръста.
Появата на този електрически автомобил в серийно произвеждане. За да се продава тази кола, тя би трябвало да коства най-малко 150 000 английски паунда, което е повече от модели на Daimler, да вземем за пример.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР