Британската компания Dyson, която произвежда битова техника, работи над автономно

...
Британската компания Dyson, която произвежда битова техника, работи над автономно
Коментари Харесай

Тайният проект, който ще осъществи една от мечтите на човечеството

Британската компания Dyson, която създава битова техника, работи над самостоятелно устойство, което ще ви помогне да отмятате домакинските отговорности, както и други нормални задания у дома, без да си помръднете пръста.

На интернационалната конференция по роботехника и автоматизация във Филаделфия компанията удостовери, че работи интензивно над тайния си план. Подробности за него обаче не бяха дадени.

За да притегли вниманието на заинтригуваните потреители, въпреки всичко Dyson показа първообраз на робот, кадърен да повдига движимости от пода.

Представете си роботизирани ръце, които деликатно взимат чинии от шкафа, с цел да сложат масата, написа euronews.com.

Видео, споделено от Dyson, анонсира новата бизнес концепция и философията на инженерите, които стоят зад нея. Така една фикция, взета като че ли от научнофантастичен филм от 50-те години, напълно скоро ще стане действителност.

Роботите на компанията показват умения да повдигат плюшени мечета от пода и да откриват късчета чипс, паднали до дивана.

Today, at @ieee_ras_icra, Dyson gives a glimpse into the future of household robots for the first time.

From manipulation and robot learning, to visual perception and compliant control…

Intrigued by what you see? Join us https://t.co/SGmB3Sz2e8#Dyson#Robotics#ICRA2022pic.twitter.com/58cEyzK0U2
— Dyson (@Dyson) May 25, 2022 Компанията възнамерява да усили екипа си от инженери, учени и програмисти, с цел да може сама да създава технологии с компютърно зрение и машинно образование, както и да основава сензори и мехатроника за своите роботи.

На този стадий за стартирането на домашните роботи на пазара е плануван период до 2030 година

Роботите имат огромно бъдеще. Те икономисват време, отмятайки домашен задания и подобрявайки всекидневието на индивида, споделя Джейк Дайсън, наследник на създателя на компанията и милиардер сър Джеймс Дайсън.

По думите му новите роботи ще са способни да се оправят с деликатни интервенции и ще могат да боравят с чупливи движимости.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР