Британската компания Bentley произведе последния екземпляр от 6,75-литровия си V8

...
Британската компания Bentley произведе последния екземпляр от 6,75-литровия си V8
Коментари Харесай

Най-старият V8 двигател беше спрян от производство

Британската компания Bentley създаде последния образец от 6,75-литровия си V8 мотор от серия L. Този мотор се сглобява от 61 години, което го прави най-дълго задържалия се на конвейера.
Производството на елемента започва през 1959 година, като от този момент той не претърпял промени в структурата си. Общо компанията е произвела 36 000 елемента от серията L, като всеки един от тях се прави на ръка, което лишава към 15 часа.


Първият V8 на Bentley се появява през 1959 година, като е създаден от инженерите на английската компания, с цел да размени употребяваните по това време 6-цилиндрови мотори и надлежно да увеличи мощността на колите на марката. Първият модел, на който е подложен новия V8 е Bentley S2, като работният му размер е 6,2 литра, а мощността му е 180 к.с.

През 1971 година размерът на мотора е повишен до 6,75 литра, като с помощта на системата за впръскване и двете турбини експертите от Bentley съумяват да реализират мощ от 530 к.с. и 1000 Нм въртящ миг. В компанията значително подобляват и екологичните индикатори на мотора, като последната му версия отделя с 99% по-малко нездравословни излъчвания от оригинала.


Последната партида мотори от серията L е предопределена за модела Bentley Mulsane 6.75, създаден благодарение на ателието Muliner в тираж от 30 бройки. Мястото на V8 мотора в гамата на марката ще заеме нов V6 мотор, който ще бъде част от хибридна система.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР