Британската Камара на общините одобри предложение, което ще затрудни евентуален

...
Британската Камара на общините одобри предложение, което ще затрудни евентуален
Коментари Харесай

Британските депутати приеха предложение, което ще затрудни Брекзит без сделка

Британската Камара на общините утвърди предложение, което ще затрудни възможен опит на идващия министър председател да извади Англия от Европейския съюз без договорка, съобщи Ройтерс.

Депутатите утвърдиха мярка, която възпира държавното управление да даде почивка на Народното събрание в седмиците преди плануваното излизане на Обединеното кралство от Европейски Съюз - 31 октомври.

Борис Джонсън, който евентуално ще е новият английски министър председател, не изключи опцията за такава почивка, в случай че законодателите се опитат да блокират проекта му за Брекзит. Той счита, че страната би трябвало непременно да напусне Европейски Съюз в период, даже това значи да излезе от съюза без съглашение за развода.

Повечето икономисти предизвестяват, че Брекзит без договорка би имал тежки последствия за стопанската система. Против напускането без съглашение са и болшинството депутати.

Предложението беше признато с 315 на 274 гласа, като няколко министри се въздържаха, вместо да поддържат апела на държавното управление опцията Народното събрание да бъде пуснат във почивка да се резервира.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР