Британската Камара на общините днес подновява работата си след историческото

...
Британската Камара на общините днес подновява работата си след историческото
Коментари Харесай

Британската Камара на общините подновява работата си

Британската Камара на общините през днешния ден възобновява работата си след историческото решение на Върховния съд, че решението на премиера Борис Джонсън да разпусне Народното събрание е нелегално. Предполага се, че Джонсън ще се опита още веднъж да разпусне Народното събрание за къс период, с цел да може неговата Консервативна партия да организира годишния си конгрес.

Председателят на Камарата на общините Джон Бъркоу дефинира 13.30 часа българско време за начален час за подновяването на работата на камарата, като по принцип в сряда министър председателят дава отговор на въпроси на депутати. Предполага се, че Борис Джонсън, който научи за решението на съда в Ню Йорк, надали ще може да се яви в Камарата на общините, макар някои сведения, че ще излети по-рано назад към Лондон от плануваното.

Междувременно бе обявено, че Борис Джонсън е разговарял с кралицата след решението на Върховния съд, съгласно което той е подвел монарха с претекстовете за разпускането на Народното събрание. Висш държавен чиновник удостовери извършения телефонен диалог, само че отхвърли да разкрие дали министър председателят се е извинил на монарха, съобщи БНР.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР