Британската избирателна комисия заяви, че правителството не й е дало

...
Британската избирателна комисия заяви, че правителството не й е дало
Коментари Харесай

Граждани на ЕС се оплакват, че не могат да гласуват във Великобритания

Британската изборна комисия съобщи, че държавното управление не й е дало задоволително време за подготовка за присъединяване в изборите за Европейски парламент, откакто доста жители на Европейския съюз се оплакаха, че не са могли да гласоподават във Англия, съобщи Асошиейтед прес.

Организацията " Три милиона ", защитаваща правата на живеещите във Англия жители на Европейски Съюз, сподели, че стотици европейци във Англия са съобщили, че са били върнати от изборните секции, когато са се пробвали да гласоподават през днешния ден.
 БГНЕС
Избирателната комисия съобщи, че всички имащи право на глас жители на Европейски Съюз могат да гласоподават в родните си държав и, а в случай че желаят да гласоподават във Англия, би трябвало да попълнят документи за прекачване на правото им на глас във Англия.



Комисията сподели, че не е имало задоволително време за разпространение на процеса преди изборите, които нямаше да бъдат създадени във Англия, в случай че тя беше напуснала Европейски Съюз през март, както беше планувано.-->

Говорител на министър-председателката Тереза Мей сподели, че схваща " разочарованието ", само че че " държавното управление няма роля в администрирането на изборите ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР