Британската IT компания започва проект за създаване и внедряване на

...
Британската IT компания започва проект за създаване и внедряване на
Коментари Харесай

Британска компания ще управлява от Варна транспортно приложение за Източна Европа

Британската IT компания стартира план за основаване и внедряване на цифрова платформа в България, която ще сплотява всички транспортни средства на едно място и ще дава опция за покупка на билети онлайн за тях, заяви министерството на стопанската система.

Инвестицията ще надвиши 1 млн. лева, а страната ни е определена за базиране на целия план и неговото ръководство, като той ще обхване няколко страни в района, a екипът му ще е основан във Варна. Това е станало известно по време на среща на заместник-министърът на стопанската система Александър Манолев с управлението на компанията.

Предвиждаме цифровата система да бъде внедрена в пет страни - България, Унгария, Сърбия, Румъния и Хърватия, като ще стартираме от автобусните транспорти, е обяснил Кент Мосбек, шеф на компанията. По думите му, след разбор, от компанията са избрали планът да бъде създаден и ръководен от нашата страна, поради високото равнище на експертите ни в IT бранша. Плановете са доникъде на тази година услугата да се предлага за българските консуматори.

В центъра на вниманието на цифровата система в този момент са най-много междуградските и интернационалните автобусни пътувания. Чрез платформата потребителите ще могат да купуват билети за автобусните посоки напълно онлайн, без смяна в крайната цена и ще могат да дават билета си цифрово на мобилния си телефон или друго устройство на лидера. По този метод ще се спести време, консумативи и други От английската компания към този момент са провели предварителни диалози с някои от най-големите автобусни превозвачи, които са изразили сериозен интерес за партньорство.

Според плановете на компанията, годишно в България се продават над 100 млн. билета за всички транспортни средства, а над 7,9 млн. са издадените кредитни карти. Същевременно над 3,9 млн. българи имат смарт телефони, което съгласно компанията е сериозна индикация за капацитета на бизнес модела, който са създали.

Манолев е подчертал, че компанията може да разчита на цялостна поддръжка при реализирането на своя план в нашата страна. Той е дал на компанията и спомагателна информация за IT бранша и за равнището на възнаграждение в него. Обсъдени са били и опциите за подпомагане за образуване на срещи с транспортния отрасъл и координирането на дейностите им с други институции.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР