Британската имперска корона е била преместена от крепостта Tower of

...
Британската имперска корона е била преместена от крепостта Tower of
Коментари Харесай

Готвят британската имперска корона за коронацията на Чарлз Трети

Британската имперска корона е била преместена от крепостта Tower of London на скрито място, с цел да бъде пригодена като размер за Чарлз Трети преди неговата коронация, оповестиха от Бъкингамския замък. Само един от диамантите на короната - 109-каратовият Кохинор, е оценен на 400 милиона $.

Цялата интервенция по преместването на короната е била непокътната в цялостна загадка. Не се знае и къде се намира тя сега.

Версия на короната е била употребена за коронясването на британски и английски монарси от 13-ти век насам. Тази корона е била направена за крал Чарлз Втори през 1661 година като подмяна на предходната средновековна корона, която е била разтопена след изтезанието на неговия татко през 1649 година.

Смята се, че оригиналът датира от времето на Едуард Изповедник, крал светец от 11-ти век и предпоследен англосаксонски крал на Англия, ето за какво носи неговото име.

Точно короната на Свети Едуард от 1661 година е признакът, който виждаме през днешния ден в кралския герб на Обединеното кралство, логото на Кралските пощи и емблемата на английските въоръжени сили.

Церемонията по корононясването на Чарлз Трети ще се състои на 6 май следващата година в Уестминстърското абатство, 8 месеца след възкачването му на трона и гибелта на неговата майка Елизабет Втора.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !    

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР