Британската икономика вероятно ще стагнира тази година на фона на

...
Британската икономика вероятно ще стагнира тази година на фона на
Коментари Харесай

Стагнация за британската икономика прогнозират проучвания

Британската стопанска система евентуално ще стагнира тази година на фона на забавянето в бранша на услугите съгласно две оповестени през днешния ден изследвания, представени от ДПА.
Очакванията са за несъществено или никакво усъвършенстване на икономическия напредък тази година, защото хронично слабата продуктивност продължава, а комерсиалните връзки след Брекзит с Европейски Съюз остават неразбираеми, отбелязва в. " Файненшъл таймс ", базирайки се на годишното си изследване измежду 85 водещи икономисти.
Над една трета от интервюираните предвиждат, че повишаването на брутния вътрешен артикул (БВП) няма да бъде по-добро, в сравнение с през 2019 година, която се обрисува като най-лошата от десетилетие, показва вестникът, представен от Българска телеграфна агенция.
Проучване на английската комерсиална камара измежду ръководители на компании откри продължаваща уязвимост на множеството индикатори за икономическото положение през последното тримесечие на 2019 година.
Всички водещи индикатори са се влошили в бранша на услугите, който съставлява 80 % от английската стопанска система, отбелязва камарата.
Британското промишлено произвеждане е спаднало през декември с най-бързото си движение от 2012 година, защото вялата международна стопанска система се е отразила на търсенето, осведоми Ройтерс. Освен това фирмите още повече са понижили запасите си от артикули, с които се презастраховаха против излизане на Англия от Европейски Съюз без договорка.
Производственият показател на мениджърите по доставките (PMI), изготвян от компанията Ай Ейч Ес Маркит (IHS Markit) и Британския институт за закупуване и доставяне (CIPS), е понижен до 45,6 пункта по отношение на 49,1 пункта, най-ниското ниво от юли 2012 година. Стойност под 50 пункта бележи стесняване.
Премиерът Борис Джонсън даде обещание да завърши с Брекзит до 31 януари и да контракти новите търговски връзки с Европейски Съюз до края на тази година, отбелязва ДПА.
Много анализатори предизвестиха, че задачата на Джонсън е съвсем невъзможна, което разпалва опасения, че Англия към момента може да напусне блока без нови съглашения и да се стигне до Брекзит без договорка.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР