Британската икономика губи скорост, цената на живота се повишава, а

...
Британската икономика губи скорост, цената на живота се повишава, а
Коментари Харесай

Британската икономика губи скорост, потребителското доверие спада

Британската стопанска система губи скорост, цената на живота се покачва, а потребителското доверие спада, сочат данни на националната статистика, оповестени през днешния ден и представени от Ройтерс. Данните повлякоха надолу и лирата, която спадна под 1,29 $ за пръв път от ноември 2020 година, предава Българска телеграфна агенция.

Продажбите на дребно във Англия през март са спаднали с 1,4 на 100 по отношение на февруари, което е по-лош резултат от всички излезли до момента прогнози. Спадът през февруари по отношение на януари беше 0,5 на 100.

По-рано през днешния ден компанията за изследване на пазарите Джи еф Кей (GfK) уточни, че потребителското доверие през март се е сринало до най-ниското си равнище от началото на сходни изследвания преди близо 50 години.

По данни на английската статистика изключително сериозен е спадът на продажбите на храни (1,1 на сто) и петролни артикули (3,8 на сто), което се дължи на продължаващото повишение на цените. Спад е регистриран и при онлайн продажбите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР