Британската икономика е била близо до застой в последното тримесечие,

...
Британската икономика е била близо до застой в последното тримесечие,
Коментари Харесай

Великобритания е била близо до рецесия още преди кризата с COVID-19

Британската стопанска система е била покрай застой в последното тримесечие, преди рецесията с ковид да застигне страната и да я тласне към планувана от доста анализатори историческа криза, сочат данни на Службата за национална статистика на Великобритнаия (ONS), представени от Ройтерс.

Според ONS английският БВП е повишен единствено с 0,1% в интервала декември-февруари, което е под предстоящият от икономистите, интервюирани от Ройтерс, растеж от 0,2%.

Според икономистът от Capital Economics Пол Дейлс, тези данни са последните, които ще наподобяват по „ естествен метод “ през идните месеци.

„ Карантинните ограничения поради короанвируса подсигуряват, че Брутният вътрешен продукт на страната ще се свие през март и април с невиждана скорост и мощ “, прибавя той.

Само през февруари е бил регистриран спад на стопанската система с 0,1% поради тежките наводнения в страната, които провокираха проблеми в секторите на строителството и търговията. Икономистите, интервюирани от Ройтерс, предвидиха растеж от 0,1% за месеца.

Годишният напредък на стопанската система се е забавил до най-ниското си движение от средата на 2020 година, когато Брутният вътрешен продукт набъбна с 0,3%, споделят от ONS.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР