Британската главна опозиционна партия избра днес за свой лидер Киър

...
Британската главна опозиционна партия избра днес за свой лидер Киър
Коментари Харесай

Бивш топпрокурор стана шеф на най-голямата опозиционна сила на Острова

Британската основна опозиционна партия избра през днешния ден за собствен водач Киър Стармър - някогашен началник на кралската прокурорска работа и съперник на излизането от Европейски Съюз, съобщи Ройтерс.

Стармър, който се опитваше да поддържа последователите на досегашния водач Джеръми Корбин, като в същото време задържи центристките членове на Лейбъристката партия в чужбина, победи в конкуренция със съюзничката на Корбин Ребека Лонг-Бейли и Лиса Нанди. Стармър завоюва 56,2 на 100 от гласовете на партийни членове и последователи.

Британската Лейбъристка партия ще има нов водач при започване на 2020 година

"За мен е чест и привилегия да бъда определен за водач на Лейбъристката партия. Това става в неповторим миг от живота ни ", съобщи Стармър в авансово записано изказване, поради епидемията от ковид.

"Под мое управление ще работим градивно с държавното управление, няма да сме самоцелна съпротива. Няма да печелим политически точки за партията или да насочваме невъзможни претенции. И ще имаме куража да поддържаме това, което считаме за вярно ", сподели Стармър.

Стармър уточни още, че Лейбъристката партия ще хвърля светлина върху въпроси от сериозно значимо значение и ще алармира за позволени неточности или за съмнения на държавното управление, поради които нещата не се случват толкоз бързо, колкото би трябвало.

Надпреварата за лидерския пост в Лейбъристката партия, почнала след съкрушителното проваляне на изборите през декември, когато отпред беше Корбин, беше засенчена от разпространяването на болестта от коронавиус.

Лидерът на английската съпротива разгласи за оставката си

Предизвикателство за Стармър е да даде нов подтик на главната опозиционна мощ, отслабена и разграничена в разгара на епидемията.

В излъчено по малкия екран послание новият водач Стармър се извини за антисемитизма в неговата партия. Той сподели, че "се извинява от името на Лейбъристката партия " и се ангажира да "изкорени отровата " на антисемитизма, която "петни партията ".
За заместничка на Стармър е определена Анджела Рейнър.

Пред Стармър стои внимателно предизвикателство - по какъв начин да изисква отчетност от държавното управление по време на изключително състояние, като в същото време поддържа битката с ковид на Острова.

Джереми Корбин: Спрете кавгата!

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР