Британската финтех компания Revolut ще пусне нова опция за съвместно

...
Британската финтех компания Revolut ще пусне нова опция за съвместно
Коментари Харесай

Revolut с нова опция за спестяване на средства със семейството и приятелите


 Revolut с нова алтернатива за икономисване на средства със фамилията и приятелите

Британската финтех компания Revolut ще пусне нова алтернатива за взаимно икономисване със фамилията и приятелите – Group Vaults („ взаимни трезори”). Чрез услугата потребителите ще могат да отделят средства за постигането на една обща финансова цел. Функцията е самобитно надграждане над наличните досега самостоятелни трезори.

„ След големия триумф на Vaults ние бяхме затрупани с претенции от хиляди клиенти в нашата общественост за по-лесен метод за икономисване дружно със семейство и другари. Съвместният трезор е спестовният еквивалент на груповия чат - елементарен за основаване, елементарен за присъединение, елементарен за овакантяване и елементарен за затваряне. Това в допълнение спомага за ръководството на персоналните финанси и се радваме, че можем да предоставим тази опция на потребителите ни ", отбелязва Ед Купър, началник на отдел Mobile в Revolut.

Group Vaults разрешава да се икономисва от постоянни заплащания, като Revolut автоматизирано закръгля платената сума до най-близкото цяло число и по този начин рестото отива в техния трезор. Потребителите също по този начин могат да създадат еднократна вноска или пък да прибавят повтарящо се заплащане, което прави услугата извънредно комфортна за икономисване на пари за отмора, подарък или покриване на битови разноски.

Услугата ще се хареса и на двойки, които не желаят да се затрудняват с попълване на формуляри и да дават документи на своята банка, с цел да открият взаимна сметка. Допълнителната еластичност на взаимните трезори значи, че в случай че членовете желаят да пестят повече или по-малко, те могат когато и да е да настроят трезора по този начин, че да дава отговор на техните потребности. Спестените пари мога да бъдат незабавно изтеглени когато и да е.

От стартирането на самостоятелните трезори през април 2018 година са основани над 1 млн. такива, като те са дали опция на потребителите да спестят над 160 млн. лв. за този интервал. Ежедневно се основават към 3 000 нови трезора, а главните аргументи за икономисване са отмора и покупка на техника. Най-популярните валути за икономисване са евро (EUR), лири стерлинги (GBP), полски злоти (PLN), швейцарски франкове (CHF) и Bitcoin (BTC)

През идните месеци Revolut се стреми да затвърди лидерската си позиция измежду водещите финтек компании с стартирането на редица дълго чакани артикули, в това число платформа за търговия без комисионна, робосъветник, профилирано приложение за най-младите консуматори, както и стартирането на Apple Pay и Гугъл Pay.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР