Британската финтех компания Revolut обяви, че ще поддържа Apple Pay

...
Британската финтех компания Revolut обяви, че ще поддържа Apple Pay
Коментари Харесай

Британска финтех компания ще поддържа Apple Pay в България

Британската финтех компания Revolut разгласи, че ще поддържа Apple Pay за своите консуматори в България. Услугите ще бъдат налични също и в Хърватия, Кипър, Естония, Гърция, Латвия, Литва, Малта, Португалия, Румъния, Словакия и Словения на iPhone, Apple Watch, iPad и Mac устройства, заяви Tech News.

Плащанията с Apple Pay са по-бързи от тези с обичайните дебитни и кредитни карти и могат да бъдат осъществявани безконтактно посредством iPhone, Apple Watch или Safari на MacBook Pro и MacBook Air с Touch ID. Това трансформира извършването на покупки в магазини, приложения и уеб страници в улеснение, което отстрани нуждата от търсене на портфейл, разясниха от английската компания.

Revolut картата ще може да бъде добавена към Apple Pay посредством мобилното приложение Revolut или чрез приложението Wallet. Когато се употребява дебитна карта Revolut с Apple Pay, действителните номера на картите не се съхраняват нито на устройството, нито на сървърите на Apple, а се основава, криптира и съхранява неповторим номер на акаунта в Secure Element чипа на даденото устройство. Така се подсигуряват сигурността и поверителността на всяка транзакция, осъществяваща се с еднократен неповторим динамичен код за сигурност. Всяка покупка на Apple Pay се удостоверява с Face ID, Touch ID или с ключова дума за даденото устройство.

Услугата Apple Pay в началото беше въведена в Съединените щати през октомври 2014 година и от този момент се разшири до десетки страни и територии. Услугата може да се употребява на всички места, където безконтактните заплащания се одобряват със съчетаем iPhone или Apple Watch, както и от определени приложения и уеб страници. През май тази година бpитaнcĸата финтex компания Моnеѕе пусна услугата за първи път в страната ни. С Revolut могат да се вършат гратис прехвърляния в 26 типа валута по целия свят. Посредством безконтактната карта се правят покупки без такси и комисионни в 130 страни, а превалутирането е по междубанков курс. Картата е предплатена и незабавно след зареждането на Revolut сметката, е допустимо да се употребяват Revolut Mastercard или Visa на милиони места по света.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР