Британската енергийна корпорация Brtitish Petrolium се обедини с китайската компания

...
Британската енергийна корпорация Brtitish Petrolium се обедини с китайската компания
Коментари Харесай

BP иска да зарежда китайски електрически автомобили

Британската енергийна корпорация Brtitish Petrolium се сплоти с китайската компания за таксиметрови услуги Didi Chuxing, за създаването на общ план. Общото сдружението ще построи мрежа от електрически станции за зареждане в Китай, която е най-големият пазар на електрически коли.

Компаниите са декларирали, че новите независими станции с изключение на за водачи на Didi, ще са налични и за всеобщите консуматори. Те даже възнамеряват да разширят общия си бизнес, като включат и услуги за служебни по-големи коли, написа CNN.

BP и Didi към този момент работят по тестов обект в китайския град Гуанджоу, където са построили 10 зарядни станции. Двете компании са признали желанието си да се трансфорат във водещ снабдител на електрическа енергия за колите в Китай. Финансовите елементи към съдействието обаче не стават ясни.

Didi има близо 550 милиона консуматори на своята платформа и към 600 000 електрически автомобила минават през нея в Китай. По-рано през годината тя сплоти напъните си с китайската държавна компания Grid, с цел да обезпечи на водачите си достъп до 50 000 зарядни станции. А BP към този момент създаде мрежа от уреди за зареждане в родната Англия.

" Това, което ще научим в Китай, ще ни помогне за разширението на бизнеса ни за в бъдеще в световен мащаб, допринасяйки за прекосяването от стандартни към електрически коли и разработвайки решения за свят без въглеродни излъчвания ", показва изпълнителният шеф на BP Туфан Ерджинбилгиг.

Липсата на инфраструктура за зареждане е една от главните бариери за всеобщото прекосяване към електрически коли.

Този развой към този момент е в ход в Китай, където се създават половината от всички електрически коли, а строгите регулации и държавните тласъци са нараснали търсенето им.

Според BP Поднебесната империя цели да конфигурира 4,8 милиона зареждащи станции на всички места из страната до идната година. Сега техният брой е 770 000.

Щатите обаче не изостават в това отношение. Най-големият авто производител там General Motors (GM) и най-голямата строителна компания в страната Bechtel са декларирали през май, че също ще изградят хиляди станции за бързо зареждане в Съединените щати.
 Петролният колос BP надвиши упованията за облага макар по-ниските цени на суровината
Петролният колос BP надвиши упованията за облага макар по-ниските цени на суровината

Печалбата пораства макар по-ниските цени на петрола
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР