Британската библиотека представя мащабна изложба посветена на книгите за Хари

...
Британската библиотека представя мащабна изложба посветена на книгите за Хари
Коментари Харесай

Магическа изложба отбелязва 20 години от първата книга за Хари Потър

Британската библиотека показва огромна галерия отдадена на книгите за Хари Потър , която ще продължи до края на февруари 2018 година, предава Artprice, цитира ДАРИК.
 
Показани са истински ръкописи и илюстрации от книгите за Хари Потър , а от откриването в петък към този момент са продадени рекордните 30 000 билета. В експозицията има и кости на дракони, нимфа, описание-илюстрация малко по малко (дълго 6 м) по какъв начин да създадете метафизичен камък, черна кристална топка, притежавано от магьосница от 20-ти век, известна като Smelly Nelly, и метла, върху която друга магьосница постоянно стряскала жителите на Дартмур. Друг експонат е казан, дебело затрупан с неприятна черна лепкава маса, открит на корнуолския плаж, откакто три локални вещици се пробват да призоват дявол, само че избягали от смут, когато избухнал.

Писателката Дж. К. Роулинг, при прелиминарен обзор на изложбата, съчетаваща историята на магията с нейните творения, остава сюрпризирана да се изправи лице в лице с надгробния камък на един от нейните герои. Тя показа в Twitter изображението, пишейки: " Познайте какво е това? Току-що го видях и беше хипнотично... ".

Водещият куратор Джулиан Харисън изясни, че това е монумент на алхимика и подозирания за вълшебник Николас Фламел, който умира през 1418 година и чийто гроб е отворен епохи по-късно, като не са открити никакви следи от тялото му. Неговият надгробен монумент, е взет назаем от Musée de Cluny в Париж и се твърди, че е преоткрит в парижки магазин за хранителни артикули през 19 век, извърнат с главата надолу и употребен като място за рязане.

Кураторите са взели доста експонати от национални и интернационалните сбирки, както и от архивите на Дж. К. Роулинг и нейните издатели, в това число фанатично подробните сюжети за книгите. Също по този начин има и ръкопис, който се оказва " вълшебен като всяка запарка " съгласно мнението на Алис Нютон, тогава осемгодишната щерка на издателя от Блумсбъри, приел книгата откакто осем други издатели отхвърлят предлагането на Роулинг.

Алис написа: " Вълнението в тази книга ме накара да се усещам загрята от вътрешната страна. Мисля, че това евентуално е една от най-хубавите книги, която биха могли да прочетат 8/9 годишните ". Резултатът бе 400 милиона продадени книги на 68 езика, които към момента се усилват всекидневно.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР