Британската банка Royal Bank of Scotland (RBS) прие да плати

...
Британската банка Royal Bank of Scotland (RBS) прие да плати
Коментари Харесай

Royal Bank of Scotland ще плати 4,9 млрд. долара за спор в САЩ

Британската банка Royal Bank of Scotland (RBS) одобри да заплати санкция от 4,9 милиарда $ на американските управляващи поради продажбата на финансови артикули преди рецесията от 2008 година. Плащането бе контрактувано в извънсъдебно съглашение, заяви вестник " Файненшъл таймс ".

Главната прокуратура на щата Масачузетс, която води договарянията, заяви за това в Twitter без да удостоверява съответната сума. " Постигнахме кардинално извънсъдебно съглашение с Royal Bank of Scotlandи някои от нейните филиали в разногласието за структурирането и продажбата на скъпи бумаги, обезпечени с ипотечни заеми сред 2005 и 2008 година ".

Преди да бъде реализирано публично съглашение би трябвало да се изяснят още детайлности, добави представител на прокуратурата.

Банката, която бе избавена от банкрут при финансовата рецесия от страната, би могла да обърне страницата на десетилетие на загуби, белязано от скъпи правосъдни разногласия и мъчно възобновяване.

Съдебните разногласия сред банката и министерството на правораздаването на Съединени американски щати, което я упреква за дейностите й по време на рецесията с високорисковите ипотечни заеми, са последните правосъдни каузи, заведени против Royal Bank of Scotland.

Royal Bank of Scotlandвече е заделила над 3 милиарда английски лири, с цел да може да се оправи с риска от голяма санкция в този скандал.

Щом бъдат уредени тези санкции, на английските управляващи, които към момента имат 71 % от банката, ще им бъде по-лесно да засилват приватизацията й.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР