Британската банка HSBC планира да уволни до 10 хиляди служители

...
Британската банка HSBC планира да уволни до 10 хиляди служители
Коментари Харесай

HSBC планира да уволни до 10 хиляди служители


Британската банка HSBC възнамерява да уволни до 10 хиляд и чиновници като част от стратегия за понижаване на разноските си. Това заяви в неделя " Файненшъл таймс ", базирайки се на два източника, осведомени със обстановката.

" През последните години знаехме, че би трябвало да създадем нещо с нашите разноски, а най-голямата публикация са хората. Сега хващаме бика за рогата ", споделя един от събеседниците на вестника.

В същото време изказванията на източника на " Файненшъл таймс " ни разрешават да заключим, че съкращенията могат да обиден най-вече банковите чиновници в Европа. " Сега има комплицирано моделиране на обстановките. Чудим се за какво имаме толкоз доста хора в Европа ", сподели той.

По-рано банката към този момент беше оповестила проекти за уволняване на 4,7 хиляди души в отговор на сложна обстановка, породена от ниските лихви, комерсиалните спорове и несигурността по отношение на изискванията на Brexit. Тези понижения, съгласно изданието, биха били първата решителна стъпка от страна на краткотрайния началник на банката Ноел Куин, който размени изпълнителния шеф Джон Флинт, който подаде оставка през август тази година.

Общият брой на банковите чиновници е 238 хиляди души.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР