Британската банка HSBC, която е най-голямата европейска банка, ще спре

...
Британската банка HSBC, която е най-голямата европейска банка, ще спре
Коментари Харесай

Най-голямата европейска банка спира финансирането на петролни и газови проекти

Британската банка HSBC, която е най-голямата европейска банка, ще спре да отпуска финансиране - под формата на заеми или през финансовите пазари, за нови планове, свързани с газ и нефт, оповестява Reuters. Мярката е част от обновената политика на банката във връзка с енергийните планове. HSBC възнамерява да бъде въглеродно неутрална до 2050 година, или даже по-рано, в благозвучие с задачите от Парижкото съглашение.

Ръководството на банката е под натиска на своите акционери да форсира отхвърли си да поддържа изкопаемите горива. Банката към този момент заяви, че ще ограничи работата си по въглищни планове, заявявайки своите климатични задължения. Засега работата с природния газ ще продължи и планове ще получават средства на фона на енергийната рецесия и войната в Украйна, която ограничи доставките на суровината, прецизират от банката.

През ноември стана ясно, че  HSBC ще затвори една четвърт от клоновете си във Англия. В публикувано от финансовата група изказване се споделя, че от април 2023 година броят на клоновете ще бъде понижен със 114, т.е. с една четвърт, като 327 ще продължат да работят. Като съществена причина за това решение е посочена смяната в желанията на клиентите, които все по-често прибягват до интернет банкирането.

" За последните 5 години, потреблението на мрежата от банкови клонове от постоянни клиенти е намаляло с 65%. Спадът в потреблението на банковите клонове се форсира мощно след пандемията от Сovid, като някои от клоновете, които се закриват, обслужват по-малко от 250 клиенти седмица ", означават от HSBC.

По информация на BBC вследствие на плануваното преструктуриране, към 100 банкови чиновници ще изгубят работата си.
 HSBC затваря една четвърт от клоновете си във Англия
Най-голямата европейска банка затваря една четвърт от клоновете си във Англия

Основната причина е отлив на клиенти
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР