Британската банка Ейч Ес Би Ес (HSBC) планира да освободи

...
Британската банка Ейч Ес Би Ес (HSBC) планира да освободи
Коментари Харесай

Банка HSBC ще освободи до 10 хил. служители, пише "Файненшъл таймс"

Британската банка Ейч Ес Би Ес (HSBC) възнамерява да освободи до 10 000 чиновници като част от стратегия за редуциране на разноските, с която новият краткотрайно изпълняващ длъжността основен изпълнителен шеф Ноел Куин се пробва да завоюва самопризнание. Това заяви в. " Файненшъл таймс ", базирайки се на двама осведомени източници.

Планът е един от най-амбициозните опити за понижаване на разноските от години, настояват източниците. Според тях крайният резултат ще бъде доста орязване на личния състав на Ейч Ес Би Ес, наброяващ сега към 238 хиляди души. " От години знаем, че би трябвало да създадем нещо за редуциране на разноските, а най-големият съставен елемент са хората и най-сетне се взехме решение на тази сложна стъпка ", показва един от източниците.

Източникът на " Файненшъл таймс " загатва, че съкращенията на първо време ще обиден сътрудниците в Европа. " В ход е тежко преструктуриране. Питаме се за какво имаме толкоз доста хора в Европа, откакто имаме двуцифрена възвращаемост в Азия ", споделя източникът.

По-рано банката разгласи проекти да уволни 4700 души поради комплицираната обстановка, обусловена от ниските лихвени проценти, комерсиалните спорове и и несигурността към Брекзит. По информация на изданието тези съкращения са първата решителна крачка, подхваната от Ноел Куин, който смени генералния изпълнителен шеф Джон Флинт, подал оставка през август.

За Ейч Ес Би Си работят общо 237 685 души към края на юни 2019 година, прецизира " Ройтерс ". /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР