Британската банка Barclays очаква европейските акции да достигнат нови върхове

...
Британската банка Barclays очаква европейските акции да достигнат нови върхове
Коментари Харесай

Barclays очаква силни времена за европейските акции догодина

Британската банка Barclays чака европейските акции да доближат нови върхове през 2021 година, осведоми Си Ен Би Си.  От банката чакат растеж на показателя STOXX 600 с 13% и евентуална възвращаемост от над 50% при книжата на две компании.

В прогнозата си за 2021 година анализаторите на банката споделят, че през идната година фондовите пазари ще се водят най-много от растежа на облагите за акция, защото високоефективните ваксини ще слагат пандемията от COVID-19 под надзор, а завръщането към нормалността ще воведе до повишаване на цикличните акции.

Според икономистите Barclays международният БВП ще нарасне с 5,4% през идната година, което би било най-големият едногодишен скок от 2010 година насам. Те чакат 45% покачване на облагите на европейските компании спрямо актуалните им равнища.

От банката разпореждат най-големи очаквания на енергийният колос BP, чиито акции имат капацитета да нарастнат с 63,7%. Те предвиждат растеж на цената на книжата на холандската банка ABN Amro с 50,6% и на английския телеком BT Group с 47,2%.

Най-големите губещи през идната година съгласно Barclays ще бъдат Lufthansa – евентуален спад от 46,1%, Adyen – спад от 34,1% и Ocado – спад от 30,5%.

„ Централните банки и държавните управления към момента разполагат с амуниции, с които да поддържат възобновяване, финансовите условия са удобни и съществува насъбрано незадоволено търсене “, разяснява Еманюел Ко,, началник Европейски тактики на пазара на акции за Barclays.

По думите му краткосрочните вероятности остават несигурни, само че от банката чакат ротация от активите убежища към по-рисковите активи.

„ Очакваме експанзивната парична и фискална политика да остане в действие. Китайското възобновяване се форсира, до момента в който в Съединени американски щати и Европа потребителските разноски ще се възстановят, а услугите ще наваксат изоставането от производството “, добави Ко.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР