Британската банка “Роял банк ъв Скотланд” (Royal Bank of Scotland,

...
Британската банка “Роял банк ъв Скотланд” (Royal Bank of Scotland,
Коментари Харесай

“Роял банк ъв Скотланд” ще плати 4,9 милиарда долара глоба заради кризата от 2008 г.

Британската банка “Роял банк ъв Скотланд” (Royal Bank of Scotland, RBS) одобри да заплати санкция от 4,9 милиарда $ на американските управляващи поради продажбата на финансови артикули преди рецесията от 2008 година. Плащането бе контрактувано в извънсъдебно съглашение, заяви вестник “Файненшъл таймс”.

Главната прокуратура на щата Масачузетс, която води договарянията, заяви за това в Туитър без да удостоверява съответната сума. “Постигнахме кардинално извънсъдебно съглашение с Роял банк ъв Скотланд и някои от нейните филиали в разногласието за структурирането и продажбата на скъпи бумаги, обезпечени с ипотечни заеми сред 2005 и 2008 година”.

Съдебните разногласия сред банката и министерството на правораздаването на Съединени американски щати, което я упреква за дейностите й по време на рецесията с високорисковите ипотечни заеми, са последните правосъдни каузи, заведени против “Роял банк ъв Скотланд”.

Роял банк ъв Скотланд към този момент е заделила над 3 милиарда английски лири, с цел да може да се оправи с риска от голяма санкция в този скандал.
Щом бъдат уредени тези санкции, на английските управляващи, които към момента имат 71 % от банката, ще им бъде по-лесно да засилват приватизацията й.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР