Британската антидопингова агенция (UKAD) е станала жертва на хакерска атака

...
Британската антидопингова агенция (UKAD) е станала жертва на хакерска атака
Коментари Харесай

Хакери са опитали да източат секретни файлове от Британската антидопингова агенция

Британската антидопингова организация (UKAD) е станала жертва на хакерска офанзива през уикенда, заяви " Гардиън ". Според изданието хакерска група е пробвала да доближи до секретни файлове, в които се съдържат проби на футболисти от Висшата лига, състезатели на олимпийски игри, както и елитни колоездачи.

От UKAD потвърдиха, че е бил нападнат един от техните секретни сървъри, в които се съхраняват пробите, само че имат вяра че офанзивата е била несполучлива. Агенцията е събрала всичките си чиновници в понеделник в централата в Лондон, с цел да им заяви какво се е случило, след което са били разпуснали.

Разследването на офанзивата и нейният източник не престават и сега.

" В момента електронните ни системи не работят, като продължаваме да проверяваме от кое място идва офанзивата. Казаха ни, че ще са нужни най-малко 24 часа, с цел да възстановим всичко ", разяснява източник от организацията пред " Индипендънт ".

Според " Гардиън " офанзивата идва от съветската хакерска група Fancy Bears, която проби отбраните на UKAD през 2016 година. Тогава беше източено досието на някогашния колоездач Брадли Уигинс, след което стартира и разледването против тима на " Скай " за приложимост на неразрешени субстанции.

Fancy Bears също по този начин разгласиха и следствия за олимпийския първенец Мо Фара, както и президентът на Световната федерация по лека атлетика лорд Себастиан Коу.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР