Британската актриса от "Игра на тронове" Емилия Кларк, която от

...
Британската актриса от "Игра на тронове" Емилия Кларк, която от
Коментари Харесай

Емилия Кларк преживяла 2 аневризми и 2 операции на мозъка от началото на Игра на тронове

Британската актриса от "Игра на тронове " Емилия Кларк, която от осем години пазела в загадка своето здравословно положение, показа, че откогато се снима в паметната поредност, е претърпяла две животозастрашаващи аневризми и две интервенции на мозъка, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс.

Тридесет и две годишната Кларк, която играе майката на Денерис Таргариен в средновековната фантастика, описа за срещите си със гибелта в есе, озаглавено "Борба за живот ", в сп. "Ню Йоркър ". То излиза преди последния сезон на "Игра на тронове ", който ще стартира по телевизия Ейч Би Оу на 14 април.

Кларк претърпява първата си аневризма на мозъка и животоспасяваща интервенция през 2011 година, когато е на 24 години. Това става малко след приключването на фотосите на първия сезон на "Игра на тронове ". Втората аневризма е след третия сезон през 2013 година.

Мозъчната аневризма съставлява балонообразно уголемение на мозъчен кръвоносен съд, чието пръсване може да докара до съдбовен излаз.

"Точно когато всичките ми детски фантазии като че ли се бяха сбъднали, съвсем изгубих разсъдъка си ", написа Кларк в есето си.

След интервенцията получава афазия - положение след мозъчна контузия, при което пораждат речеви проблеми.

"Когато насочвах взор към бъдещето, не виждах смисъл да пребивавам ", разяснява тя. "Аз съм актриса - би трябвало да знам репликите си наизуст. А даже не помнех името си. " Седмици след интервенцията Емилия даже не можела да произнесе името си.

През втория сезон от поредицата Кларк постоянно се усеща замаяна и отпаднала и се опасява, че ще почине.

През 2013 година претърпява по-сложна интервенция с отваряне на черепа и прекарва един месец в болница. Тогава се пробва да преодолее паническите офанзиви и отчаянието си. Постоянно се тормози да не получи когнитивни затруднения, само че се възвръща. Успява да скрие своите компликации от медиите, с едно изключение. Шест седмици след интервенцията, таблоидът "Нешънъл инкуайърър " разгласява къса история, само че при питане от публицист Емилия отхвърля истината.

"Когато бях подложена за повторно на това тестване, изгубих всякаква вяра. Бях уверена, че няма да пребивавам повече ", написа Кларк.

Тя споделя, че в този момент е в положително здраве и е решила да се отдаде на своето благотворително начинание "SameYou ", с което ще подкрепя хора, претърпели мозъчна контузия.

"Толкова съм щастлива да видя края на тази приказка и началото на това, което следва след нея ", означи тя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР