Британската актриса Джилиан Андерсън, която е позната на публиката най-вече

...
Британската актриса Джилиан Андерсън, която е позната на публиката най-вече
Коментари Харесай

Джилиан Андерсън ще изиграе Маргарет Тачър в сериала “Короната”

Британската актриса Джилиан Андерсън, която е позната на публиката най-много с ролята си на Дейна Скъли в паметния сериал “Досиетата Х”, ще се превъплъти в ролята на починалия английски министър председател и политическа икона Маргарет Тачър.

Тя ще играе в четвъртия сезон на сериала “Короната”, който наблюдава живота на английската кралица Елизабет II. Лентата е продукция на “Нетфликс” и се радва на огромни триумфи.
„ Игра на тронове ” – най-хубав трагичен сериал за трети път на премиите „ Еми ” „ Нетфликс ” и НВО са огромните спечелили
“Изключително съм разчувствана да се причисля към екипа на “Короната” и то с цел да изиграя толкоз комплицирана и спорна жена”, написа Андерсън в обява онлайн.

“Тачър несъмнено провокира благоговение, само че в този момент, когато я проучвам под повърхността, дръзвам да кажа, че се влюбвам в тази икона, която – ненавиждана или обичана – е знак на една ера”, добавя актрисата за Желязната лейди.

Маргарет Тачър е първата жена станала министър председател на Англия. Тя е на власт от 1979 до 1990 година и е наричана “Желязната лейди” поради нейната политическа и персонална устойчивост и мощ.

Gillian Anderson will play Margaret Thatcher in The Crown Season Four, now in production. pic.twitter.com/OVCO8o2bVk
— The Crown (@TheCrownNetflix) September 7, 2019
От “Нетфликс” са избрали и актрисата, която ще изиграе починалата принцеса Даяна в “Короната” – това е Ема Корин, която също ще забележим в четвъртия сезон на лентата.

Трети сезон на “Короната” се завръща на дребния екран на 17 ноември. Носителката на премия “Оскар” Оливиа Колман поема щафетата от Клер Фой и ще изиграе кралица Елизабет II. Сестра й – принцеса Маргарет ще бъде изиграна от Хелена Бонам Картър.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР