Британската актриса Андреа Райзбъроу запазва номинацията си за Оскар. Това

...
Британската актриса Андреа Райзбъроу запазва номинацията си за Оскар. Това
Коментари Харесай

Филмовата академия реши: Андреа Райзбъро запазва номинацията си за Оскар

Британската актриса Андреа Райзбъроу резервира номинацията си за " Оскар ". Това е решението на Академията, като от там въпреки всичко допълват, че тактиката, употребена за акцията на нейния филм, " провокира безпокойствие ", предава BBC.

Миналата седмица Райзбъроу беше номинирана за най-хубава актриса за ролята си в To Leslie - нискобюджетен филм, в който играе майка алкохоличка от Тексас, която се пробва да свърже двата края, откакто е пропиляла облагите си от лотарията.

Изборът на, защото тя не получи номинации нито при премиите на Гилдията на актьорите, нито в „ Златните глобуси ".

Онова, което вкара Андреа Райзбъроу в " играта " за Оскарите е изключителната поддръжка от известни артисти, които в продължение на седмици показваха възхищението си от представянето ѝ във кино лентата в обществените медии.

В акцията ѝ се включиха Гуинет Полтроу, Кортни Кокс, Дженифър Анистън и Едуард Нортън и други. Направи усещане и, че няколко туита на известни персони употребяват една и съща похвална фраза за продукцията, като я назовават " дребен филм с голямо сърце ".

Наложи се Академията на Оскарите да направи инспекция дали акцията на актрисата е в нарушаване разпоредбите на влиятелните награди.

Заключението е, че проблемите " не са достигнали толкоз високо равнище, че номинацията на кино лентата да бъде анулирана ".

Главният изпълнителен шеф на Академията Бил Крамър прибавя: " В обществени медии открихме тактики за осъществяване на акции, които провокират безпокойствие. Тези тактики се разискват непосредствено с виновните страни. " Академията не е показала кои са тези " виновни страни ". Райзбъроу не е упрекната в корист.

Смята се, че въпросът дали акцията е нарушила насоките на Академията се свежда до няколко съответни изявления, които освен пазят Райзбъроу, само че и загатват нейните съперници - което е неразрешено.

Една към този момент изтрита обява в Instagram, която беше много обсъждана, е от формалния акаунт на To Leslie.

Там цитират Ричард Ропър от Chicago Sun-Times, който написа: " Колкото и да се възхищавах на работата на (Кейт) Бланшет в Тар, обичаното ми осъществяване на жена тази година беше изпълнено от наподобяващата на хамелеон Андреа Райзбъроу. "

Въпреки че няма нарушаване от страна на рецензия, който е изразил персоналното си мнение, е допустимо в акцията на кино лентата да има проблеми поради съпоставянето на Райзбъро с Бланшет.

По същия метод актрисата Франсис Фишър ( " Титаник ", " Непростимо " ) лобира за Райзбъро, като в същото време загатва, че Бланшет, Мишел Йео, Даниел Дедуайлър и Виола Дейвис не се нуждаят от повече поддръжка, тъй като единствено " наличието им е синоним за изключителна работа ".

Бланшет и Йео бяха номинирани за най-хубава актриса, дружно с Ана де Армас и Мишел Уилямс. Но Дедуайлър и Дейвис (и двете чернокожи) не попаднаха в листата с номинациите.

Чиноние Чукву, който е сценарист и режисьор на кино лентата на Deadwyler Till, по-късно упрекна Холивуд и обществото като цяло в " безсрамна ненавист към чернокожите дами ".

В изказването от вторник на Академията за кино изкуство и просвета се прибавя: " Целта на Академията е да обезпечи обективен и етичен развой на награждаване – това са главните полезности на Академията. "

От Академията допълват, че очевидно регламентите би трябвало да бъдат по-точно изяснени, с цел да оказват помощ за основаването на " по-добра рамка за основана на почитание, приобщаваща и безпристрастна акция. "

" Тези промени ще бъдат направени след този сезон на премиите и ще бъдат споделени с нашите членове. Академията се стреми да основава среда, в която гласовете се основават само на артистичните и механически качества, които дават отговор на изискванията за достижения в киното. "

Райзбъроу е една от двете английски звезди, номинирани за тазгодишните " Оскар " -и, дружно с Бил Най.

Победителите ще бъдат оповестени в Холивуд на 13 март.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР