Британска ядрена подводница е избегнала сблъсък с пътнически ферибот между

...
Британска ядрена подводница е избегнала сблъсък с пътнически ферибот между
Коментари Харесай

Британска ядрена подводница се разминала на косъм с ферибот

Британска нуклеарна подводница е избегнала конфликт с пътнически ферибот сред Северна Ирландия и Шотландия, като злополуката е предотвратена единствено тъй като член на корабния екипаж забелязал перископа й.
Правителствената работа за следствие на морски катастрофи прикани за без значение разглеждане на случая от 6 ноември 2018 година, заявявайки, че това е третото сходно за четири години разминаване „ на косъм “, включващо подводница на Кралския флот.
Фериботът Stena Superfast VII превозвал 215 пасажери и 67 души екипаж, пътувайки сред Белфаст и западния бряг на Шотландия, когато наблюдаващ видя перископа на подводницата наоколо.
" Тогава дежурният подхванал незабавни и ефикасни дейности, променяйки пътя на ферибота, с цел да избегне същински риск от конфликт с подводницата ", сподели основният контрольор по морски катастрофи Андрю Мол.
Подводницата, от военноморската база на Фаслейн западно от Глазгоу, провеждала по това време образование по сигурност преди разрастване, засекла и проследявала ферибота, в това число със сонарни данни.
Но екипажът не пресметнал какъв брой близо е и вместо да отдръпне подводницата от ферибота, се обърнала към него и в един миг се разминали единствено на 250 метра.
„ Инцидентът се е случил, тъй като екипът на контролната зала на подводницата е подценил скоростта на ферибота и дистанцията до него, вследствие на което са взети сериозни за сигурността решения въз основа на неточна информация “, споделя Moл в изказване.
" Въпреки че нямаше конфликт, това беше третата повреда или случай сред гмуркана подводница на Кралския флот и надводен транспортен съд за четири години, което съставлява сериозен проблем. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР