Британска технология е помогнала на Турция да се превърне в

...
Британска технология е помогнала на Турция да се превърне в
Коментари Харесай

Как британска технология превърна Турция в глобална сила в сферата на безпилотните самолети?

Британска технология е помогнала на Турция да се трансформира в световна мощ в производството на бойни безпилотни самолети, разкрива " Гардиън ".

Анкара е съумяла да заобиколи възбрана на Съединени американски щати за експорт на бойни безпилотни самолети благодарение на ракетен съставен елемент, който е създаден във Англия, разрешило на Анкара се трансформира в действие в областта на смъртоносната технология . В същото време специалисти предизвестяват, че има заплаха от разпространяване на тази технология.

Завод в Брайтън е оказал помощ на Турция да се трансформира във втория максимален ползвател на бойни безпилотни самолети в света. Турция е една от няколко страни, които употребяват способи, прилагани за първи път от Съединени американски щати във войната против терора.

Турция е употребила безпилотни самолети " Байрактар ТБ2 " при три интервенции против кюрдите в Сирия, при които са убити повече от 440 души. Също по този начин са употребявани против кюрдите в Ирак през този месец по модел като екстериториалните удари на Съединени американски щати с безпилотни самолети в Пакистан, Йемен и Сомалия.

Но до момента в който бойните безпилотни самолети " Байрактар ТБ2 " са създадени от турска компания, те нямаше да бъдат създадени без помощта на ракетната рамка Hornet (носеща система), която е създадена и доставена от EDO MBM Technology през 2015 година Заводът на компанията е към Брайтън.

Статия в Jane`s Defence Review от май 2016 година разкрива, че Hornet е доставен на производителя на безпилотния аероплан във значимата първа фаза на развиване. След това турската компания е създала свои ракетни рамки.

През последните четири години турските сили ръководят 86 бойни безпилотни самолета " Байрактар ТБ2 " и страната бързо се трансформира в международен състезател в потреблението на такива смъртоносни оръжия. В тази сфера преобладават Съединени американски щати, Англия и Израел.

В американска дипломатическа депеша от 2009 година, която е част от разкритията на " Уикилийкс ", създател е тогавашният дипломат на Съединени американски щати в Турция Джеймс Джефри, написа, че Турция се пробва да се снабди с безпилотни самолети, с цел да продължи битката против иракските кюрди без помощта на Съединени американски щати.

Президентът на Турция Реджеп Ердоган на няколко пъти се опита да закупи безпилотни самолети Predator от Съединени американски щати, само че Конгресът не позволи. Принудена да потърси опция, Турция почнала своя стратегия за разработки и пробивът пристигнал през декември 2015 година, когато за първи път сполучливо е изстреляна ракета от " Байрактар ТБ2 ".

За изстрелването на ракетата е била нужна системата Hornet , която съгласно компанията EDO MBM е разработвана за " микромуниции " - дребни, леки бомби за по-смъртоносни провали с безпилотния аероплан. Оборудването е описвано от някои специалисти като " умна ръка ", която подсигурява точно изстрелване на мунициите от дрона по задачите.

EDO патентова устройството си във Англия през 2014 година и година по-късно в Европейски Съюз и Турция.

EDO MBM се има от американската компания L3 Harris - шестият максимален контрактор в света. Но защото EDO MBM е основана на Острова, тя би трябвало да съблюдава английските, а не американските закони, което значи, че може законно да изнася основния детайл.

" Байрактар ТБ2 " е кадърен да лети 24 часа на височина 7300 метра. Безпилотният аероплан може да носи товар до 150 километра и е добре въоръжен.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР