Британска съдийка заяви днес, че ще обяви в началото на

...
Британска съдийка заяви днес, че ще обяви в началото на
Коментари Харесай

През януари обявяват дали Асанж да бъде екстрадиран в САЩ

Британска съдийка съобщи през днешния ден, че ще разгласи при започване на идната година решението си дали създателят на уеб страницата " Уикилийкс " Джулиан Асанж да бъде екстрадиран в Съединени американски щати, където са му предявени редица обвинявания, в това число в шпионаж, съобщи Ройтерс.

Съдия Ванеса Барейтсър съобщи, че след приключването на чуванията на очевидци по делото ще разгласи решението си на 4 януари, добавя Българска телеграфна агенция.

Американските управляващи упрекват родения в Австралия Асанж, че е взел участие в скрит план за хакване на държавни компютри и е нарушил закона за шпионажа по отношение на публикуването на поверителни дипломатически грами от " Уикилийкс " през 2010 и 2011 година

Адвокатите на Асанж настояват, че обвиняванията са политически стимулирани, че психическото му здраве е изложено на риск и че изискванията в американските затвори нарушават английските закони за отбрана на човешките права. Те настояват и че са били шпионирани, до момента в който Асанж се е укривал в посолството на Еквадор в Лондон.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР