Британска парламентарна комисия издаде доклад, в който обвини интернет компанията

...
Британска парламентарна комисия издаде доклад, в който обвини интернет компанията
Коментари Харесай

Великобритания с остри критики към Фейсбук

Британска парламентарна комисия издаде отчет, в който упрекна интернет компанията Facebook в съзнателно нарушение на законите за поверителнос т на персоналните данни и битката с антиконкурентните практики във Англия и прикани за по-голям контрол върху обществените медии, съобщи Асошиейтед прес.

Докладът за подправените вести и дезинформацията в обществените медии беше оповестен след 18-месечно следствие. Той беше квалифициран от парламентарната медийна комисия, която съобщи, че с оциалните медии би трябвало да следват наложителен етичен кодекс , чието съблюдаване да се следи от самостоятелен регулаторен орган, с цел да има по-добър надзор върху нездравословното или нелегално наличие.

Докладът съответно уточни Facebook, чиято конструкция съгласно него наподобява е замислена по този начин, че да " скрива осъзнаването и отговорността за съответни решения ".

" Очевидно е, че Facebook съзнателно и умишлено е нарушил законите за поверителността на персоналните данни и битката с антиконкурентните практики ", се споделя в отчета, който упреква изпълнителния шеф на обществената мрежа Марк Зукърбърг, че е показал пренебрежение към английския парламент, като е отказал многочислени предложения да се яви пред медийната комисия.

През юли комисията издаде промеждутъчен отчет със сходни изводи, а през декември разгласява доста документи, представящи доказателства, че Фе йсбук е употребила голямото количество потребителски данни, с което разполага, като конкурентно оръжие, постоянно по способи, чиято цел е била да бъдат държани потребителите й в незнание.-->

Facebook и други интернет компании са подложени на все по-засилено наблюдаване за това по какъв начин боравят с потребителските данни и са остро подложени на критика, че не вършат задоволително, с цел да спрат злоупотребата с техните платформи от групи, опитващи се да оказват въздействие на избори.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР