Британска международна инвестиционна компания BC Partners придобива компанията Кин енд

...
Британска международна инвестиционна компания BC Partners придобива компанията Кин енд
Коментари Харесай

Една от най-големите глобални инвестиционни компании BC Partners придобива IT бизнес в България

Британска интернационална капиталова компания BC Partners придобива компанията " Кин енд Карта " (Kin + Carta) и по този метод уголемява наличието си у нас.

Групата BC Partners, упражнява заобиколен надзор, чрез групата на Юнайтед Груп, върху някои сдружения, регистрирани в България, като част от тях са " Виваком България ", " Нова Броудкастинг Груп ", - " Юнайтед Тауърс " и редица други.

Чрез едно от сдруженията в портфолиото си - " Keн БидKo Лимитид " придобива Kin + Carta, познато под марката Melon.

Това се удостоверява от решение на Комисията за защита на конкуренцията, оповестено през вчерашния ден. " Планираната централизация съставлява придобиване на 100 % (сто процента) от издадените и подлежащи на издаване акции в Придобиваното дружество от Кен БидКо Лимитид, учредено за задачите на нотифицираната договорка ", написа още в решението на Комисията.
 Гигантът BC Partners желае да придобие IT компанията Kin + Carta
BC Partners купува IT компания с над 130 чиновници у нас

Мажоритарният акционер в United Group е уведомил Комисия за защита на конкуренцията за желанието си

В текста на решението се показва още, че от позиция на придобиваното дружество, плануваната централизация ще му разреши да разшири своите благоприятни условия, запаси и достъп до капитал по метод, който е сложен за реализиране на независима основа. По този метод ще си обезпечи бизнес напредък и сполучливо използване на бъдещата си бизнес тактика.

Kin + Carta е консултантска компания, търгувана на Лондонската фондова борса. Тя купи софтуерната компания Melon през 2022 година.

Малко след придобиването ѝ тя се ребрандира на Kin + Carta.

Компанията управлява две предприятия с регистрация в страната: " Кин енд Карта България " ЕАД, и " Кин енд Карта Сървисис България " ЕООД.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР