Британска компания за събиране и преработка на отпадъци откри в

...
Британска компания за събиране и преработка на отпадъци откри в
Коментари Харесай

Възможно е компания за събиране на боклук да е открила мощите на голям светец

Британска компания за събиране и преправка на боклуци откри в склада си флакон с парченце от кост, която може да е била на папа Св. Климент, съобщи БГНЕС.
Съгласно информацията, в бутилката от алено и златно стъкло, запечатано с восък, е открит откъс от кост, с надпис " От костите на св. Климент, великият понтифик ". Служители на компанията Enviro Waste са откриха флакона няколко дни след почистването на няколко здания, тъй че не е ясно от кое място е донесено.
" Можете да си визиите нашето учудване, когато разбрахме, че наши чиновници са разкрили парченце от мощите на Римски папа – находка, каквато минимум се чака в нашата сфера на активност ", сподели притежателят на компанията Джеймс Рубин.
Не всички обаче споделят неговия възторг. Професорът по история в Оксфордския университет Дайърмейд Макколах не е сигурен, че това са остатъци от мощите на Климент I. Според него се касае за костите на набожен в християнството, евентуално живял сред втори и шести век. Но кой е бил този християнин, е незнайно, цитира изданието думите на професора.
Професорът счита, че реликвата може да е попаднала в Лондон по времето на Наполеон, когато може да е била купена от британски благородник. Находката може да е трофей от Първата или Втората международна война.
Свети Климент се уважава и от православната, и от католическата черква.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР