Британска компания ще инвестира 1 милиард долара в проекта20 хиляди

...
Британска компания ще инвестира 1 милиард долара в проекта20 хиляди
Коментари Харесай

Създават европейски AI супероблак с 20 000 ускорителя

Британска компания ще влага 1 милиард $ в плана

20 хиляди ускорителя Nvidia H100 ще задвижват европейския AI супероблак
(снимка: Nvidia)

Британската компания NexGen Cloud възнамерява инвестиция от 1 милиард $ в план за AI супероблак в Европа. В приключен тип системата AI ​​Supercloud ще разполага с 20 000 ускорителя Nvidia H100.

Изграждането на платформата ще стартира този месец, заяви Datacenter Dynamics. Компанията NexGen Cloud към този момент е направила поръчки за съоръжение на стойност почти 576 милиона $.
още по темата
Завършването на платформата е планувано за юни 2024 година Достъпът до системата ще бъде обезпечен посредством хиперстек NexGen Cloud.

Ресурсите на AI Supercloud ще се употребяват от предприятия и държавни клиенти, които би трябвало да останат под европейската пълномощия.

Очаква се супероблакът да разреши на клиентите да вземат решение ресурсоемки задания с изкуствен интелект, с цел да останат конкурентоспособни на международния пазар.

Проектът се финансира посредством партньорство сред NexGen Cloud и Moore and Moore Investments Group (MMI) със средства от частни вложители. NexGen Cloud е член на партньорската мрежа на Nvidia.

Компанията, учредена през 2020 година, дава услуги, употребявайки модела на IaaS (инфраструктура като услуга): на клиентите се оферират високопроизводителни решения за облачни калкулации, основани на GPU.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР