Британска компания със седалище в Сейнт Агнес в графство Корнуол

...
Британска компания със седалище в Сейнт Агнес в графство Корнуол
Коментари Харесай

Учени разработиха първия биоразградим костюм за сърф

Британска компания със седалище в Сейнт Агнес в графство Корнуол създаде първия биоразградим костюм за сърф, съобщи Ройтерс.

По принцип обичайното непромокаемо неопреново облекло за този спорт бързо губи еластичността си след 2-годишна приложимост поради солената вода, ултравиолетовите лъчи на слънцето и разтягането при обличането му. " Много хора държат към този момент непригодните си неопренови костюми по гаражи и тавани, разяснява Том Кей, началник на компанията " Финистър ", осъществила новата разработка.

По неговите думи никой не знае какво да прави с неизползваемия си неопренов екип, който е ушит от бионеразградима материя. Тя е от синтетична гума, която обезпечава по едно и също време разтегливост и термоизолация. Неопренът е много сложен за преработване заради молекулярната си конструкция.

От " Финистър " съумели да разработят първообраз на костюм за сърф, в който няма бионеразградими материали. Той пропущал по-малко мраз от обичайните и е доста по-екологичен. От компанията плануват цената на новия артикул да бъде съпоставима с тази на неопреновите му аналози.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР