Британска компания е разработила робот, който да помага в земеделските

...
Британска компания е разработила робот, който да помага в земеделските
Коментари Харесай

Роботи помагат в земеделието

Британска компания е създала робот, който да оказва помощ в земеделските действия. Той се употребява основно за разкриване на бурени и вредители по насажденията.

Как се споделя новият асистент, споделя Ива Стойкова.

Натиск от цените на суровините, от потребността за повече успеваемост в земеделието и от устрема за щадене на околната среда. С всички тези компликации се сблъсква Джейми Бътлър в своето стопанство в Англия. Той обаче си има скъп асистент - робот на име Том, който употребява GPS, изкуствен интелект и смарт телефон технология, посредством която прави цифрова карта на полето.
Бен Скот-Робинсон, разработчик на робота: Това, което вършим, не може да бъде реализирано от човек. Физически не е допустимо един аграрни собственик да обиколи и да ревизира всяко растение и да го обгрижва. Това обаче е постижимо, в случай че имате неуморен асистент като робот.
Следващата година английската компания, създала робота Том, възнамерява да стартира проби с още две машини, които ще бъдат профилирани в три посоки - засяване, поддържане и плевене на културите. Те ще се споделят Дик и Хари. Освен всички други преимущества, роботите са по-леки от тракторите.
Джейми Бътлър, земеделец: Робот, трактор... те са просто средство. В прочут смисъл обаче вършим стъпка обратно към поколението на дядо ми. Искаме да използваме малко земеделска земя за повече продукция.
Самоуправляеми трактори и роботизирани машини се употребяват от години в земеделието. Отскоро дронове също наблюдават за развиването на насажденията. Но някои действия мъчно могат да бъдат изпълнени от роботи като ръчното бране на деликатните ягоди или малини.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР