Британска гражданка, причинила смърт по непредпазливост на 7-месечното си бебе,

...
Британска гражданка, причинила смърт по непредпазливост на 7-месечното си бебе,
Коментари Харесай

Англичанка уби бебето си във Велинград, ето каква е причината

Британска гражданка, предизвикала гибел по несъобразителност на 7-месечното си бебе, е задържана от ченгетата във Велинград. Няколко дни денонощна работа са били нужни на криминалистите, с цел да изяснят случая. Драмата почнала на 8 ноември, когато в полицията в курортния град бил подаден сигнал от филиала за незабавна здравна помощ.

Медиците съобщили, че при тях е постъпило 7-месечно бебе, докарано от родителите му. Лекарите единствено открили гибелта на детето, а обясненията на майката Л.Л.- 39 година, която била английска гражданка и на бащата С.И.- 28 година от Велинград, били спорни.

През цялото време майката и бащата отричали да знаят от какво е издъхнало пеленачето, казвали, че нищо не знаят. Тялото на детето било превозено за аутопсия в поделение по правосъдна медицина в МБАЛ-Пазарджик, а двамата родители били арестувани в ареста на РУ-Велинград.

По източници на Блиц майката редовно е злоупотребявала с алкохол и опиати. Във съдбовната нощ тя е станала да реалокира бебето от едно място на друго, изгубила е равновесие и го е изпуснала на земята. Медиците открили огромна контузия по главата на жертвата. В Англия дамата има други деца, които са ѝ отнети от управляващите поради нападателно държание.

След като родителите били задържани, с тях почнали да работят криминалисти, а казусът е докладван на Районната прокуратура в курорта. Съдебните лекари открили, че гибелта на момченцето е породена от тежка черепно-мозъчна контузия.

В помощ на проверяващите бил изпратен и екип психолози от Института по логика на психиката на Министерство на вътрешните работи. Така станало ясно, че във въпросната нощ майката изпуснала детето, като по този метод предизвикала по несъобразителност тежката контузия и последвалата гибел.

С разпореждане на наблюдаващ прокурор карцерът на дамата е продължен със 72 часа. Районния съд във Велинград е наложил на чужденката най-тежката мярка за неотклонение – „ задържане под стража “. Работата по случая продължава, води се досъдебно произвеждане.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР