Британска еднополова двойка се сдоби с първото бебе, родено от

...
Британска еднополова двойка се сдоби с първото бебе, родено от
Коментари Харесай

Роди се бебе №1 от споделено майчинство

Британска еднополова двойка се снабди с първото бебе, родено от две утроби, оповестява „ Телеграф ”. То е родено в границите на забележителна процедура, наречена „ споделено майчинство “, съобщи БГНЕС.

Жасмин Франсис-Смит е родила сина си Отис преди два месеца, употребявайки яйцеклетка, вградена благодарение на инвитро процедура, с която за първи път е била оплодена брачната половинка й Дона.

Процедурата, осъществявана от Лондонската женска клиника, включва един сътрудник, който дава яйцеклетката, до момента в който другият след това износва плода. И до момента в който над 100 бебета към този момент са родени от лесбийски двойки, употребяващи изкуствено оплождане, тази процедура минава една стъпка по-напред, защото в нея взимат присъединяване и двамата родители.

 Преглед на изображението в Twitter

 „ Има доста еднополови двойки, в които единият сътрудник прави всичко - забременява и ражда, до момента в който с тази процедура и двете бяхме ангажирани напълно в процеса. Това несъмнено ни сближи прочувствено. Ние по този начин или другояче сме доста близки, само че в този момент и двете имаме специфична връзка с Отис, което беше подкрепено от метода, по който го направихме. Това е моята яйцеклетка, която след инвитро процедурата беше сложена назад в тялото ми за 18 часа, преди да бъдат инплантирана в тялото на Жасмин и тя да забременее “, споделя 30-годишната Дона Франсис-Смит. Тя е в армията от 11 години, като е служила даже и в Афганистан.

Двете се оженили през април предходната година, откакто се срещнали през 2014 година посредством онлайн уебсайт за запознанства, откакто Дона се завърнала от задача в Кипър. Дона и Жасмин споделят, че желаят Отис да стане астронавт, само че в действителност може да бъде какъвто си изиска.

 „ Винаги ще го поддържаме във всичко, което желае да направи. Просто сме щастливи, че се получи толкоз добре и информацията е закодирана там. Това ще помогне на хората в бъдеще - ще ги сближи, вместо да усещат, че единият има по-голяма връзка от другия ", заключват двете щастливи майки.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР